Sinan Aral, daha sağlıklı bir sosyal ekosistem oluşturmak için kolektif bir bilinçle yapılması gerekenleri anlatıyor. Yeni sosyal çağ, gerçekliğin sonu, furya makinesi, sosyal medyadaki beyniniz, bir ağın çekim kuvveti, kütlesiyle orantılıdır, kişiselleştirilmiş kitlesel ikna, aşırı sosyalleşme, aşırı sosyalleşmiş bir dünya için stratejiler, dikkat ekonomisi ve gündemlerin tahakkümü, kalabalıkların bilgeliği ve çılgınlığı, sosyal medyanın vaadi, aynı zamanda tehlikesidir, daha iyi bir furya makinesi inşa etmek bölümlerinden oluşan kitabı ısrarla tavsiye ediyorum.Arka Kapak
Sosyal medya dünyayı birbirine bağladı ama aynı zamanda yalan ve sahte haberlerde büyük bir artışa ve bunun sonucunda pek çok toplumsal soruna yol açtı. Sinan Aral’a göre, günümüzün sosyal teknolojisini kendi büyük vaadine doğru yönlendirmek ve bizi birbirimizden uzaklaştırabilecek yollardan kaçınmak için sosyal medyanın politika, ekonomi, toplum sağlığı, hatta kişisel sağlığımız üzerindeki büyük etkisinin farkına varmamız çok önemli.
Aral, onlarca yıllık araştırma ve deneyiminden yararlanarak en güçlü sosyal ağları inceliyor ve kritik bir soruyu ele alıyor: Sosyal medya aslında seçimlerimizi –iyi ya da kötü yönde– ne kadar şekillendiriyor? Furya Makinesi, bilgisayar korsanlarından marka pazarlamacılarına kadar düşünme ve hareket etme şeklimizi değiştirmeyi uman herkese, sosyal medyanın arkasındaki teknolojinin hep aynı davranış kalıbını nasıl sunduğunu, sonuçlarınınsa seçimlerden iş dünyasına, sağlıktan flörtleşmeye kadar her şeyi nasıl etkilediğini gösteriyor. Kitap ayrıca “ağ etkileri”nin Facebook gibi ağların muazzam büyümesini nasıl beslediği, sosyal medyanın sinirbilimsel açıdan beynimizi ne şekilde etkilediği, sahte haberlerin gerçek sonuçları ve sosyal derecelendirmelerin gücü gibi çeşitli konuları da irdeliyor.
Furya Makinesi, sosyal medyanın daha dikkatli tüketicileri olmak için stratejiler belirleyerek, dünyamızı yeniden tanımlayan teknolojiyi anlamak ve iyi kullanmak için okurlara sağlam bir rehber sunuyor.