13 Kasım 2016 Pazar

Türkiye'de Genç Olmak

Yazar Bukle Ünaldı 17 yaşında bir genç. Kitabında mütevazı bir dille önce kendi mutluluğu, daha sonra ülkemize ve tüm dünyaya hizmet etmek için var olduğunu dile getiriyor. Geçmişteki bazı olayların geleceği daima tıkayacağının ve kırmızının mavi ile kesiştiği yerde mor olmamak için direneceğini ifade ediyor. Bir Türk genci olarak çevresine eleştirel bir gözle baktığını ve herkesin böyle bakması için elinden geleni yapacağını savunuyor. Kitap, insanlığımızı nerede düşürdük, yok artık, beşik, yetiştirilmek, gençlik nereye böyle, okuma(ma)k, hgs, ogs, kgs, icat çıkarmak, oynat uğur, Atatürk, bir yudum siyaset, hamurumuz, oysa biz..., bak, beğen, paylaş, nakış nakış kadın, Dünya'ya özür mektubu, benden söylemesi, uzun lafın kısası bölümlerinden oluşuyor.
Kitap, hep birlikte yaratıcılığın tüm imkanlarını kullanarak Dünya'ya güzellikler getirilebileceği cümlesi ile sona eriyor. Yaşıtlarına yol gösterici, büyüklerine gençlerin gözünden Dünya'yı değerleme imkanı yaratan keyifle okunabilecek bir kitap.

Arka Kapak

Dünya bu kadar kötü bir yer mi diye sorma bana. Ben de anlayamıyorum. Bir ömür yetmiyor zaten bu dünyanın işini anlamaya. Ben hep umutlu kalmak için şöyle düşünmeyi tercih ediyorum: "Dünya her türlü rengi barındıran muhteşem bir yer fakat maalesef insanlar renk körü." Dolayısıyla dünyayı değiştirmen mümkün değil kaldı ki dünya zaten yeterince kusursuz yaratılmış. Ancak insanlar kusurun ta kendisi ve sen bunu değiştirebilirsin.
...
"Nasıl mı yapacağız? Beraberce. Dünyayı bir çocuğun saf düşünceleriyle, yetişkinlerin mantığı arasında döndürebiliyor olacağız." İşte benim en güzel renklerle boyadığım hayallerimden bir tanesini okudunuz. İşte benim harikalar diyarımdaki eleştirel dünyama hoş geldiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder