14 Mayıs 2020 Perşembe

Dijital Yerliler

Zeynep Dereli, TİNK (Teknoloji ve İnsan Koleji) kurucusu. Eğitimin günümüz şartlarına adapte edilebilmesi için farklı ülkelerdeki eğitim modellerini incelemiş ve elde ettiği bilgiler ışığında odağı insan olan bir eğitim kurumunu hayat geçirmiştir.

Kitabında, dijital vatandaşlar, eğitim devrimi: yapay zeka, yeni nesil eğitim modeli, ölçme ve değerlendirme sistemi, sınav sistemi, eğitim ekosistemi, mentorlük sistemi, insan ve teknoloji, öğrenmek bir varoluş nedeni, değişime hazır mıyız, eğitimde beka sorunu, nasıl yapmalı bölümlerinde eğitmenlere, öğrencilere, velilere, kanun koyuculara basit ve uygulanabilir bilgiler aktarmaktadır.

Özetle, yeni nesil öğrenme sistemi, yaşamın akışı içerisinde sürekli öğrenmeyi ve dönüşümü gerektiriyor. İnsanın öğrenme yöntemlerini değiştirmeye olan ihtiyacı tarih boyunca hep öncelikli hedefler arasındadır. Ülkemiz gelişen dünyanın gerisinde kalmayacaktır, mutlaka kendi genlerinde var olan yeniyi isteme, çağdaş uygarlıkların seviyesinde olma noktasındaki ilerlemesini ve hedefine ulaşmasını sağlayacaktır.

Arka Kapak

Dünya ‘işimizden olur muyuz’ ile ‘nasıl yeni gelir kaynakları, yeni müşteriler oluştururuz’ soruları arasında bocalasa da yenilikçilik galip geliyor. Bu ortamda Tink, Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkeye inanılmaz bir fırsat ve vizyon sunuyor. Zeynep Dereli Tink’in arkasındaki vizyonu ve yaratacağı fırsatları akıcı bir dille bizlerle paylaşıyor. Dijitalleşmenin ve yeni teknoloji kullanımının en yoğun yaşandığı perakende sektörünün ‘Baby Boomer’ bir üyesi olarak çok faydalandığımı ifade etmek istiyorum…
Ümit Nazlı Boyner
Dijital çağa uygun öğretim modelinde de aslolan zeka ve duygu sentezini kaybetmeden, yeni beceriler geliştirmek ve yaşam boyu öğrenmeyi teşvik edebilmesidir.
"Dijital Yerliler/Yeni Nesil Eğitim Modeli” kitabının ele aldığı konular itibariyle, dijital alemde başarıyı yakalamak ve sürdürebilmek isteyenler için bir rehber ve başucu kitabı olacağına inanıyorum…
Leyla Alaton
Bugünün ütopyaları ve distopyaları içine sıkışmış gençlerin doğruları babalarının değil ancak kendi yöntemleriyle bulmaları gerekiyor. Ama doğru silahları kuşanarak ve elinin altındaki teknolojiyi iyi tanıyarak.
Girişimciliğin ilk adımı cesarettir. Cesaretin de yolunu açan kendine güven.
Geleceğin bilinmeyen engebeli yollarına, Tink kurucusu, eğitim ve çalışma hayatındaki geçmişten gelen önyargısız deneyimleriyle Zeynep Dereli’nin görüşlerinin önemli bir pusula olacağına inanıyorum…
Faruk Eczacıbaşı
Yeniliğe açık, çağdaş bir eğitim sistemi geliştirme hayali olan herkesin bu kitaptan alacağı çok değerli bilgiler var. Kitabın önemli bir boşluğu dolduracağına, Z kuşağı gençlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci velileri ile eğitim sistemimizden sorumlu kişi ve kurumlar için çok yararlı olacağına inanıyorum.
Özetle, ‘Dijital Yerliler/Yeni Nesil Eğitim Modeli’ adlı bu kitap, Cumhuriyetimizin 100. yılında gelişmiş ülkeler liginde ilk on içine girebilmemiz için, teknoloji odaklı insan eğitiminin önemini vurguluyor, ‘ticari icat’ kavramını gençlerimize tam yerinde ve tam zamanında aşılıyor, girişimcilik ruhunu geliştirmenin küresel güç haline gelebilmemiz için olmazsa olmaz bir önkoşul haline geldiğini somut örneklerle gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder